Főoldal Mi történik szeméthegyeinkkel? Magyarországon, csaknem minden második település határában éktelenkedik egy-egy felhagyott, műszaki védelemmel el nem látott szilárdhulladék-lerakó. ---> Tovább... Mit is jelent a rekultiváció? Szükséges tisztázni a rekultiváció jelentését, hiszen viszonylag új fogalom. Az alapvetően emberi tevékenység által roncsolódott terület tájképbe történő visszaillesztését jelenti. ---> Tovább... A program részletes ismertetése A Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás 2009-ben pályázott a rekultivációs munkák előkészítésére, tervezésére a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Környezet és Energia Operatív Program 7.2.3.0.-2007-0012 projektje keretében. ---> Tovább... Tudnivalók a projektgazdáról A projektgazda a Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás, mely kötelezettséget vállalt a rekultivációs program kivitelezéséért, szem előtt tartva a legalapvetőbb környezetvédelmi célokat. ---> Tovább... A projektben résztvevő települések A települések listája: ---> Tovább... Az előkészítő szakaszban végzett tanulmányok A Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás a program előkészítő szakaszában felmérést készíttetett, mely azt szándékozott mérni, hogy a lakosság miként viszonyul hulladékgazdálkodási törekvéseihez, illetve a szemléletformáló információk mely csatornákon jutnak el leghatékonyabban hozzájuk. --->Tovább... Hírlevelek Hírlevelek a rekultivációs projekt kapcsán

Hírlevelek

1. hírlevél:

Tisztelt Iskolaigazgatók!


Lezárult a Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás - általános iskolák alsó és felső tagozatos tanulói számára meghirdetett  - rajz-, fotó és esszé pályázata.
Örömmel nyugtáztuk, hogy a Kaposmenti Hulladéklerakó Rekultivációs Programot népszerűsítő felhívás felkeltette diákjaik figyelmét, több mint 200 pályamunka érkezett a témával kapcsolatosan.
Jelenleg folyik a rajzok, fotók zsűrizése, ahogy ígértük, a legjobb 10 pályamunka egyenként 10 – 10 ezer forintos Intersport vásárlási utalványban részesül.
A nyertesek listája és a legjobb rajzokból készült fotógaléria 2012. október 10-től megtekinthető lesz honlapunkon ( www.kaposmenti.hu ), a Kaposvár Most hírportálon  ( www.kaposvarmost.hu ) hírportálon, és az október 11-én megjelenő Kapos Extra Hetilapban.
A nyerteseket természetesen külön levélben is értesítjük a nyeremények átvételének körülményeiről.
Bármely további kérdésben állok szíves rendelkezésére a következő elérhetőségeken:

e-mail: info@kaposmenti.hu  
tel:30/361-3203.

Tisztelettel:


        Marosiné Schenk Tünde
         PR-vezető
      Kaposmenti Hulladéklerakó Rekultivációs Program

 

2. hírlevél:

Tisztelt Iskolaigazgatók!


Múlt heti hírlevelünkben már értesítettük Önöket, hogy lezárult a Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás – általános iskolák alsó és felső tagozatos tanulói számára meghirdetett – rajz-, fotó- és esszépályázata.

Megtörtént a rajzok, fotók zsűrizése is, ahogy ígértük, a legjobb 10 pályamunka egyenként 10 – 10 ezer forintos Intersport vásárlási utalványban részesül.
Nagyszerű munkák érkeztek, ezért a zsűri a meghirdetett 10 nyertesen felül további 12 munkát is jutalmaz.

A nyertesek sorrend nélkül a következők:

10.000 forint értékű Intersport ajándékutalványt nyert:

• Zelenák Dániel (Kaposvár, Kisfaludy Utcai Tagiskola, 4.a),
• Szomjú Gábor (Kaposvár, Kisfaludy Utcai Tagiskola, 4.b),
• A kaposvári II. Rákóczi Ferenc Tagiskola 4.b osztálya,
• Söjtöry Réka (Kodály Zoltán Központi Általános Iskola, 1.a),
• Folkmann-Papp Petra (Hőgyész, Hegyhát Óvoda, Iskola, AMI és Kollégium, 4.a),
• Kalányos Kornél (Kaposvár, Bárczi Gusztáv Módszertani Központ, 8. oszt.),
• Varga Márton (Kaposvár, Kisfaludy Utcai Tagiskola, 5.a),
• Kaszti Katalin Tímea és Ekkert Lili (Kaposvár, Kodály Zoltán Központi Általános Iskola, 6.c),
• Kelemen Dóra (Kaposvár, Kodály Zoltán Központi Általános Iskola, 6.a),
• Kovács Péter (Kaposvár, Kisfaludy Utcai Tagiskola, 4.b).

4.000 forint értékű Holló és Társa könyvutalványban részesül:

• Deák Szabolcs (Kaposvár, Berzsenyi Dániel Tagiskola, 6.b),
• Farkas Anna, Nagy Zsófia (Kaposvár, Kodály Zoltán Központi Általános Iskola, 6.b)
• Horváth Emília, Koleszár Alíz Valentina (a kaposvári II. Rákóczi Ferenc Tagiskola, 6.a osztályos tanulói),
• Gombos Lili (Kaposvár, Kodály Zoltán Központi Általános Iskola, 6.c),
• Katona Eszter (Kaposvár, Kisfaludy Utcai Tagiskola, 7.b),
• Orsós Dávid (Kaposvár, Berzsenyi Dániel Tagiskola, 6.b),
• Ligeti Andrea (Kaposvár, Benedek Elek Tagiskola, 2. oszt.),
• Farkas Barnabás (Kaposvár, Benedek Elek Tagiskola, 2. oszt.),
• Meszesi Csenge (Kaposvár, Kisfaludy Utcai Tagiskola, 4.b),
• Kelemen Edina (Kaposvár, Kisfaludy Utcai Tagiskola 4.b),
• Horváth Kincső, Gilincsek Dalma (Kaposvár, Kisfaludy Utcai Tagiskola, 4.b),
• Csurgó Gergő (Kaposvár, Kisfaludy Utcai Tagiskola, 4.b).

A nyertesek szüleikkel vagy osztályfőnökükkel együtt a nyereményeiket a Kapos Extra Hetilap szerkesztőségében (Kaposvár, Kossuth L. u. 6.) vehetik át, október 16-án, kedden 13.00 és 19 óra között vagy 17-én, szerdán, 13.00-16.00 óráig.

Kérem, szíveskedjenek az érintett tanulók szüleit értesíteni, az örömteli hírről!
További információ: a 82/526-711-es telefonszámon kérhető.

A képekből október végén kiállítás nyílik, ennek helyéről és időpontjáról egyrészt a Kapos Extra Hetilapból, másrészt a www.kaposmenti.hu honlapon és a www.kaposvarmost.hu hírportálon tájékozódhatnak.

Bármely további kérdésben állunk szíves rendelkezésükre a következő elérhetőségen:

e-mail: info@kaposmenti.hu  
tel:82/526-711

Tisztelettel:


        Marosiné Schenk Tünde
         PR-vezető
      Kaposmenti Hulladéklerakó Rekultivációs Program

 

3. hírlevél:

Tisztelt Iskolaigazgatók!


Örömmel értesítjük önöket, hogy kirakattárlat nyílt azokból a rajzokból, fotókból, melyeket diákjaik küldtek be a Kaposmenti Hulladéklerakó Rekultivációs Program, általános iskolák alsó és felső tagozatos tanulói számára meghirdetett rajzpályázatára.
A Fő u. 12. szám alatti épület két kirakatában (a Fő utca felőli és a Somogy Áruház felé vezető portálon) december 1-től 16-ig tekinthetők meg a díjazott pályamunkák.
Kérjük, szíveskedjenek kollégáikat és diákjaikat értesíteni a kiállításról, továbbá arról, hogy a díjazott képek, valamint azok alkotóinak fotói megtekinthetők a www.kaposmenti.hu honlapon valamint a www.kaposvarmost.hu hírportálon is.
Napjaink egyik legfontosabb problémája a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés kérdésköre.  A Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás 2011-ben indította el rekultivációs programját, melynek keretében 28 települési szilárdhulladék-lerakót adunk vissza a környezetnek, azaz a lerakók tájba illesztésével, a tájseb eltüntetésével, visszaállítjuk az eredeti állapotot.
Projektünk célkitűzései közt azonban nemcsak a tényleges rekultiváció szerepel, hanem az is, hogy erősítsük gyermekeinkben a környezettudatos magatartást, hisz a környezetvédelemre, a környezettudatos magatartásra való nevelést leghatékonyabban gyermekkorban lehet kialakítani.
A pályázatra beküldött, mintegy 200 rajz alapján bátran kijelenthetjük, hogy gyermekeink széles körű ismeretekkel rendelkeznek e témában, s ebben Önöknek pedagógusok meghatározó szerepe volt és van.

Köszönet érte!


Kaposvár, 2012. november 30.

Tisztelettel:


        Marosiné Schenk Tünde
         PR-vezető
      Kaposmenti Hulladéklerakó Rekultivációs Program

Hírlevél